Rabu, 8 Jun 2011

w!nTer wh!Te Dwarf HamSteR

 lame dh rase x men"update" blog nie...sibuk la katekan..hihi..sibuk2 pom smpat agy aku ade hobi br..hahh!! tadaaa, aku skunk tgh menjage 2 ekor w!nTer wh!Te Dwraf HamSteR, name die aku bg smpena mereka yg sgt comel..dats are "Sh!m! & Sh!m0"......amcam kiut x name dorang?? w/p0m aku ni spesis yg geli ngan binatang berbulu, tp tetap rase nak bela winter white ni sbb die comeLLLlll sgt especially time diorg main kat playgroud diorg ...hihihi..actually shimi & shimo ni sbgai stress terapi espcially time nk exam Board of Nursing nie, so bile tgk diorg main2 kt playground diorg tu, bg diorg mkn kuaci rase seronok & dpt ilang stress belajar...





video



nok tggu sh!m! & sh!mo jd gemok & obesiti gini..



sh!m!

sh!m0

ni lah kondo diorg...siap ade playground..hihihi..syi0kk sh!m0 tdo terlentang...





























































dah tahu bela hamster ni, kene r tahu sikit sal hamster nie, ade sikit info yg aku dpt melalui http://www.petwebsite.com/hamsters/about_dwarf_winter_white_russian_hamsters.htm

The Dwarf Winter White Russian originates from Eastern Kazakhstan and South West Siberia where it lives amongst grassy steppes.The Dwarf Winter White Russian Hamster is so called because of its tendency to turn white in the winter. This is due to the shorter daylight hours and the hamster's coat may become lighter or have white patches or become almost completely white. Dwarf Winter White Russian Hamsters do not normally breed when in their winter white coat.

The Dwarf Winter White Russian Hamster is more compact in shape than the Dwarf Campbells Russian Hamster and has more prominent eyes, a roman nose and a curved spine towards the rear giving it a bullet shaped body. Dwarf Winter White Russian Hamsters are approximately 8-10cm in length when full grown with males being larger than females. They have expandable cheek pouches. Russian Hamsters have furry feet and are sometimes referred to as the Furry or Hairy Footed Hamster.

The Dwarf Winter White Russian Hamster is sociable and will live with others of its own kind in single or mixed sex groups provided that hamsters are introduced at a young age. The Dwarf Winter White Russian Hamster is nocturnal but can be quite active for short periods during the day. The average lifespan of the Dwarf Winter White Russian Hamster is 1½-2 years although they can live longer.

Due to the similar appearance of the Dwarf Winter White Russian Hamster and the Campbells Russian Hamster and their ability to interbreed it can be difficult to distinguish which species a particular hamster is and so both species are often mislabelled in pet shops.

Both the Dwarf Winter White Russian Hamster and the Dwarf Campbells Russian Hamster are sometimes labelled as Djungarian Hamsters. The Russians themselves refer to the Dwarf Winter White Russian Hamster as the Djungarian but American Scientists refer to the Campbells as the Djungarian. It is however a very misleading name as neither species of Russian Hamster actually inhabit the area of Djungaria. The Dwarf Winter White Russian Hamster is also known as the Siberian hamster, but pet shops sometimes label the Campbells Russian Hamster as the Siberian.

Sabtu, 21 Mei 2011

kuih t.e.p.u.n.g t.a.l.a.m

bila tgk kuih nie, teringat lak pd org yg TALAM 14 MUKE

Pada hari ini saya bukan mahu bercerita mengenai kuih tepung talam yang warnanya coklat putih yg asal nyer mmg sedap kalu di makan..tp skunk ni bkn nk ckp sal kuih tepung talam ni, tp mengenai talam dua muka... Tahukan anda apa itu talam?? Jika ya, apakah maksud talam dua muka?? Adakah talam itu mempunyai dua wajah?? Wah, takutnya saya kalau talam yang digunakan untuk meletakkan cawan dan piring sudah mempunyai muka seakan manusia!!!

Tapi jangan bimbang, sebenarnya talam itu tak mempunyai muka seperti manusia, tetapi manusia itu yang berwajah talam!!! Biar saya jelaskan maksud istilah talam dua muka mengikut firasat dan fahaman saya sendiri... talam dua muka beerti seorang kawan yang bermuka-muka... kadangkala mukanya menampakkan raut yang tersenyum mesra, kadang mukanya berubah, berkerut-kerut kerana menghina dan mengutuk kita. Adakah anda juga mempunyai dua wajah?? fikir-fikirkanlah...

ade story la di sebalik topik kali nie, pelik gk manusia sorg ni, ye lah kan, duk tagih simpati org sana sini sbb ade org ckp die ni TALAM 2 MUKE.. tp aku rase betoi ape org ckp ko tu talam 2 muke sbb ko mmg TALAM pom....yg org2 duk simpati kat ko tu pom same gak talam nyer....sesuai sgt la tu bertalam antare 1 same lain...sesuaii bebenorr...hmeii semua org dh tau sgt perngai ngan mulut ko tu..pasni, ko tlg la jg mulut ko tu sikit, kerana lidah yg berkata2, hancur semua persahabatan..
berdiam lebih baik dr berkata2
lidah bercabang sesuai tuk org yg bertalam2 muke nyer...


lidah tu senjata paling tajam atah muka bumi nie..renti kan lah dr lidah tu berkata2 yg mana bersifat : 
1) suka jage tepi kain org 
2) suka jadi "fire stone" a.k.a. batu api
3) bertalam-talam muke nyer
4) menanam tebu di tepi bibir (sesuai ke ek?? lantak r, blog aku, suke ati aku la nk tulis ape pom =)
5)x tau nk tulis ape lg dah, sbb manusia mmg byk kekurangan nyer termasuk diri sendiri...so ape lg........

mulut busukkkkkkkkk..bwerkkksss....

rentikan lah..... byk agy topik lain tuk dickp kan.. nanti dpt cancer mulut br ang tau... bkn nk doakan, tp beringat la ye !
p/s : renung2 kan, & selamat beramal....pesanan penaja WhutEver !!!! peace no war...

Rabu, 18 Mei 2011

minat baru : D.O.M.O - K.U.N =)

best nyerr kalu ade sekor dakpe doh..


nok try wat sekali..hikhikhik.


depan (RM38.90), belakang (RM99.90)


 
semua org duk story sal Domo nie skunk,... aku join 2 kaki minat benda alah nie tuk di jadikan koleksi, tp bt mase ni kewangan unstable, so terpakse o0owwkKkK dulu bak kate org ganu pekattt...hihihihii.. ari tu de servey price Domo ni yg small (RM38.90), medium (RM79.90), hok  beshor (RM99.90 - x pasti kat kat tempat lain harge ye berape)..price yg aku tgk nie, dekat kedai cenderahati depan Arena Sport, Kuala Terengganu...agak tertarik menarik kau memang da Bo00mb r tuk di jadikan koleksi musim panas skunk nie,,,hihi,,,koya duk obersee....akan aku request kpd sesiape yg berminat nak beli kan aku patung Domo ni sempena Hari Konvokesyen aku nanti...hihihi...Biar lmbt lg pom konvo,.. tp berangan je lebih..hihihi.. actualy Domo ni sgt chumell, sbb die simple je, x cm patung2 lain, yg paling penting die x berbulu cam beruang2 yg gurls selalu minat tu..aku bkn kategori suke patung beruang yg berbulu tu, naik gatai idung aku kalu ade patung beruang yg berbulu tu..
sedap napok, ejah wat besday kek aku tahun depan..hihihi

------> ni hasil info yg aku bace dr wiki sal patung Domo ni... :

Domo-kun


Domo maskot rangkaian televisyem NHK Jepun yang muncul dalam beberapa sketsa animation 30 saat yang berfungsi sebagai pengenalan rancangan.

Background Domo-kun

Domo, selaku watak utama, dihuraikan dalam laman web rasni bahasa Inggeris sebagai "seekor makhluk aneh yang menetas dari sebiji telur." Nama "Domo" diperoleh ketika episod kedua rancangannya apabila seorang juruhebah TV berkata, "doumo, konnichiwa, yang lebih kurang bermaksud, "Apa khabar di sana?", atau "Apa khabar, Domo?". Akhiran kun pada "Domo-kun" ialah gelaran mesra yang sering dipakai apabila menyapa lelaki yang lebih muda. Makanan kegemaran Domo-kun ialah gulai daging dan ubi kentang, manakala dia paling benci epal, gara-gara satu misteri yang belum terjawab dalam DNA-nya. Domo-kun juga selalu kembung apabila gementar atau marah.
Domo tinggal dalam sebuah liang bawah tanah bersama Usaji , seekor arnab tua bijaksana yang gemar menonton televisyen dan minum teh hijau. Nama Usaji adalah kata lakur perkataan usagi  (arnab), dan jii-chan  (atuk). Usaji tidak gemar bahan-bahan "baharu" dan juga tidak ada telefon. Dari segi fesyen, Usaji lebih mementingkan bahan berbanding bentuk. Makanan kegemaran Usaji ialah lobak, manakala dia paling tidak gemar makan "benda-benda yang tidak bererti."

Rabu, 4 Mei 2011

Finaallly it ENDs...yipppiii yebedabeduuuuuu...... =)

akhirrnyerr biz jgk final examm nursing i.....fuhhh fenatt mentelaah hingge ke pg bute (p/s : ayat koya, pdhal tdoww je lebihhh)...naik fusingg faler i sbb x cukup tdo..mate dh wujud eye bag @ poch...huduss benar kelihh nyer.... @_@ gini la rupenyer agaknye la..hudus kan3..huhuhuhu
pas ni nak wt pe plak ek???
1) nak tdo puas2...zZzZZzZz..
2) nk b'facebook + b'blog sesuke ati aku..hihihihi
3) nak kuar dating ikut suke ati jgk..hihihihi..dating ngan Bf+Gf..i likeesss...
4) continuee b'practical...ape la, exam da abis, practical x abis2 lg..huhuhuh..dkpe2 tuk mantap kan skill tu..hehehh
5) smbung studyyy to get ready tuk LJM exam lak.. LJM : Lembaga Jururawat Malaysia bkn Lembaga Jerawat Malysia ok..
6) graduateeeeeeeeeee...5 Julai 2011...ngeee...
 ***pasni b'tmbh ler jumlah pengganggur terhormat kat Malaysia nie...hihihihihi.,,***



seriuusss rindu nk jumpe saim2...huhuhuhuhu....jom kuarr @ datinggg ok..... =)

Ahad, 1 Mei 2011

FINAL EXAM DIPLOMA OF NURSING

tinggal 2 paper lg yg perlu aku jawab....subjek A+E & Research..stakat nie , aku xde masalh tuk study subjek A+E, tp subjek research buat aku sgt frust..dh la aku x minat subjek nie, ayat die plok verryyyy da bombastick chopstick..huhuhuu.. T_____T kalu x dpt jawab, x tahu la..."tawadduk" la bab kate member aku..tawaduk ke redha??? kompius aku bile minah ni bercakap..hihihihihi..pape pom i wish i can through it in my last paper... saat aku menaip post ni, aku tgh bosunk tahap baban study Research..ni la hasil meja study aku yg huru hara dgn nota2 yg b'kaitan & sewaktu dgnnnyer......

B.E.S.T.F.R.I.E.D.S

 AVRIL LAVIGNE - WISH YOU WERE HERE
I can be tough
I can be strong
But with you, It's not like that at all

Theres a girl who gives a shit
Behind this wall
You just walk through it

And I remember all those crazy thing you said
You left them running through my head
You're always there, you're everywhere
But right now I wish you were here

All those crazy things we did
Didn't think about it just went with it
You're always there, you're everywhere
But right now I wish you were here

[chorus]
Damn, Damn, Damn,
What I'd do to have you
Here, Here, Here
I wish you were here

Damn, Damn, Damn,
What I'd do to have you
Near, Near, Near
I wish you were here.

I love the way you are
It's who I am don't have to try hard
We always say, Say like it is
And the truth is that I really miss



P/S ; reallyy damn miss my besfriends Fatihah, Dalila & Nasiha.

                                           dari kiri : Fatihah, Nasiha & Dalila....... =)

                                        
                                            b'sahabat since Form 1 SMKSS.... kembor 4..
                                  tapi skunk...... juz bertiga...